No Cold Air

Moderator: steveisleofwight

ddixon9999
Posts: 3
Joined: Fri May 13, 2016 7:28 pm

No Cold Air

Postby ddixon9999 » Fri May 13, 2016 9:06 pm

Hi. New here with my first Jaguar.
My air conditioning is a major headache which the dealer has so far been unable to fix.
It is not blowing cold air, only about ambient temperature.
It has a new compressor and has no leaks. The lower front pipes, one is hot, one cold.
Air seems to blow in the right direction and they say all flaps seem ok.
Does anyone have any ideas please? The dryer has not been checked as far as I know. Where would I find this please? Is it checkable?
Any ideas would be great thanks.
Dave Dixon.

User avatar
J44EAG
Posts: 5707
Joined: Sat Oct 20, 2007 9:57 pm
Location: Warlingham Surrey/Faversham Kent

Re: No Cold Air

Postby J44EAG » Fri May 13, 2016 11:19 pm

A complex system perhaps best investigated by a local air conditioning specialist.

This link is to the workshop manual. All 2010 pages of it. Aircon appears covered from page 2006.
https://www.google.co.uk/url?sa=t&rct=j ... H4rehEhheQ
Google "Jaguar X-type air conditioning schematic" for more general info. Hope this helps.

Mike K
X350 Co-ordinator

2004 XJR

ddixon9999
Posts: 3
Joined: Fri May 13, 2016 7:28 pm

Re: No Cold Air

Postby ddixon9999 » Sat May 14, 2016 9:58 am

Thanks Mike. I will have a look in a weeks time on return from holiday. It appears true air conditioning boffins are non existent in East Cornwall!
Dave.

ddixon9999
Posts: 3
Joined: Fri May 13, 2016 7:28 pm

Re: No Cold Air

Postby ddixon9999 » Sun May 22, 2016 5:33 pm

Noticed early this morning whilst driving home from Bristol airport that even with a/c off the car was steaming up quite easily.
As soon as I pressed the def button everything cleared immediately.

User avatar
steve_m
Posts: 1062
Joined: Mon Mar 02, 2009 11:46 am
Location: Wiltshire

Re: No Cold Air

Postby steve_m » Thu Jun 15, 2017 1:41 pm

Dave, did you get anywhere with your a/c?

Mine is still playing up after replacing the condenser; it runs fine for 10 or 15 minutes and then just blows ambient air in.
Sometimes it will start blowing cold again a bit later but mostly not.
If I leave the car for a bit and then go back to it, it will start blowing cold again for a while.
There were no apparent leaks either before or after the condenser was changed and I believe that the system is still fully gassed.

User avatar
steve_m
Posts: 1062
Joined: Mon Mar 02, 2009 11:46 am
Location: Wiltshire

Re: No Cold Air

Postby steve_m » Tue Jun 20, 2017 3:21 pm

For anyone that is interested I found the following TSB:-

http://www.jagrepair.com/images/TSB/TSB ... Issues.pdf


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest